ami az első három oldal után eszembe jutott, az egy székely vicc volt. nevezetesen az, mikor favágás közben a fiú levágja az apja kezét. kérdezi az apa: "fiam, ezt most komoly?" mire a fiú "komoly, édesapám, mert viccnek egy kicsit durva lenne".

a helyzet ugyanez a Feleségversenynyel is. a 2030-as évek körül bontakozik a történet. ezt a (remélem, fiktív) jövőt olyan megdöbbentő események határozták meg, amiket magunk is jól ismerünk a mindennapok valós jelenéből. Magyarország Abszurdisztán, ezt tudtuk eddig is, megéljük minden nap. Spiró azt sugallja: ez csak a kezdet. az akkori országot egy tipikus budapesti család (Vulneráék) életén keresztül ismerjük meg, így a kor  emberi kapcsolatai, szociális állapotai is életre kelnek a könyv lapjain.

a cigány-magyar polgárháború, a Kelet-Európai és Nyugat-Európai Unió, a magyarok tömegeinek emigrációba menekülése mind nagyon negatív, de lehetséges forgatókönyv. arról is olvashatunk, hogy 2030-ban Magyarországon megszűnik a demokratikus államszervezet, államformája újra királyság lesz. mire végeztem a könyvvel, és eljött a 2012  esztendő, az országunk elnevezéséből ki került a "közrtársaság", alkotmányba került, hogy a gyereknek "jól kell viselkednie".

úgy látszik, csak-csak egy ilyen jövő felé haladunk. akkor viszont azért olvassuk el, hogy értékelni és humorral kezelni tudjuk a jelent.

a teljes szöveg - online formátumban

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatnezopont.blog.hu/api/trackback/id/tr993553435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása