nincsen benzin? rakd meg fával a kocsit!

vicces, mikor csak úgy a semmiből bukkannak elő olajtartalékok a földön. figyeljük csak meg. Kanada bejelenti, hogy olajpala. Kína bejelenti, hogy tengeri olajmezők. akárhogy is, előbb utóbb jönnek az okosságok, B tervek. fával fűthető kocsi, vízzel (azaz hidrogénnel) működő telefontöltő.

ahogy a költő mondja:

Az ágyam pálinkás, a pálinkám meg ágyas
Az oxigén már cseppfolyós, a kurva jég meg száraz.
Ma már a tábortűzből is mindenki dízelt akar,
CD-rom lesz sírom is, mely iPod és eltakar.
..mely iPod és eltakar.
(Akkezdet Phiai - Hangerő, 2010)

 

azért az megjegyzendő, hogy a fával fűtés csak annyival jobb, mint az olaj, mert megújuló. a fát elő kell állítani erdészetekben, legtöbbször olyan művelési szerkezetben, ami nagyon messze van a természetes erdőtársulásoktól. gondoljunk csak egy akácosra: 1 fafaj, 10 lágyszárú, 50 állat. ha ez megvan, gondoljunk például egy homoki tölgyesre (amíg van belőle, ugyanis pontosan ez az erdőtípus sínylette meg a több száz éves favágást). társulásalkotó fafajok legalább három öt, egyéb fa és cserjefajok száma szintén e körüli, lágyszárú biztos van vagy harminc, és az állatfajok darabszáma sem százas nagyságrend, hanem inkább sőt! ugyanez a probléma a biodízel világméretű termelésével is például repcéből vagy másból.
 

fatüzelésű autó: működési séma. három nagy egysége a gázosító, hűtő, és a gázszűrő karburátorral.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatnezopont.blog.hu/api/trackback/id/tr173591384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása