a hip-hoppal, a rappel nagyon szorosan összekapcsolódik a nyelv szeretete, a szójátékok, a szövegek belső tartalma. ez tény. és az se tévesszen meg senkit, ha akad benne egy-egy kurvaanyád, de  akinek ezzel gondja van, nézzen utána, ki az a François Villon. nagyon fontos a markáns és kidolgozott zenei alap is. külföldön sok MC terem, akinél ezeket remek arányban megtaláljuk, szívesen hallgatunk ilyeneket, sok személyes kedvencünk van. a számunkra igazán érdekes téma azonban hiányzik. "odaát", a műfaj őshazájában például hiába vérvalóság az eastcoast/westcoast ellentét, Brooklyn és L.A. is messze van. az egyik legszebb a hazai hiphopban a személyes hangvétel, az ismerős elemek. felsorolni is hasztalan, hány dejavu gördül ki a rímek közül, mennyi ismerős arc - avagy démon - bújuk meg a gazdag utalásokban. ki ne ismerné a "pesti eseményeket" és a hanyatló magyar viszonyokat. ez a nyelv, ez a zene, ez az ország a miénk, saját a nézőpontunk. jelentős hozzáadott értéket képviselnek a számok közötti skitek, párpeszédek. eredetük: A gyűlölet (La Haine, 1995 - kolosszális alkotás, erről talán egyszer később is) és az (ha már a magyar valóságnál tartunk) Egy hét, amit bárki megnézhet TeCsőn.

Tracklist

01 Intro
02 Akkezdet
03 Pesti Események
04 Vers mindegy kinek
05 Lé
06 Alko-hol?
07 Oldalwíz
08 Motozás, a kopó már örül (skit)
09 Van gond
10 Anyámra (skit)
11 2 Ponttal
12 Újítanék
13 Bosszant akkezdet
14 Az elvarázsolt dollár
15 Beteg vagy (skit)
16 Van egy gádzsi
17 Hozzám beszélsz (skit)
18 Phasskivan
19 Habi Steez
20 1 hét
21 Tartsdmegatávot
22 2 fél
23 Mivel Játszol
24 1 hét pt.2
25 Hogy üssön
26 Állatkert (skit)
27 Oltassz

Saïd és Újonc 2004-ben újat hozott a hazai szcénába. a legtöbb költészet aki lemaradt a Boom a fejbe-nél, az jobb lesz, ha pótol. egyrészt ugorjon az albumborítóra fent, másrészt tekintse meg a nagyokat élőben, a VAM-ban március 14.-én, azaz ma.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatnezopont.blog.hu/api/trackback/id/tr254091270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása