Tracklist

01. The Evolution feat. OKA (Delhi 2 Dublin's Down Under Mix
02. S.O.S. (Eccodek's Dubslide Remix)
03. Magic feat. Grand Analog
04. I Wanna Give You Love feat. Jacob Cino
05. Get On The Bus (Dubmatix Journeys Remix)
06. Bodega Ridge (The Spy from Cairo's Bodega via Cairo Remix)
07. Bodega Ridge Part 1 (Taal Mala Remix)
08. Bodega Ridge Part 2 (Taal Mala Remix)

lebanon 2013.12.03. 19:41

Human Bloom

Limalo - Human Bloom

Kit érdekel hogy jön a tél, ha van Limalo.

tumblr_mjvf9kXv8r1qai089o1_400.gif_300x221

Régen láttam ennél szebbet, s sírógörcs kertített hatalmába mikor megláttam! Oké, hogy reflektálunk a jelen politikai helyzetre, de mégsem az Orbán-gyalázás apropóján értékes a kép. Nem kell ezt túlmagyarázni. ÉRTSD!

Ha igen lassan is, de indul a tavasz! Az elmult hét eseményei után ez már-már elvárható, hogy Apollón atyánk enyhülést, jó időt, napsütést rogyasszon ránk az Olümposzról. S ha meghallod ezt a számot, biztosan látod magad előtt ahogy a "Nagyisten" cselekszik. Észre sem veszed, máris fülig érő mosollyal bambulsz bele a napsütésbe. Kellemes trip-hangulat uralkodik napok óta, mióta szól a szám, a hömpölygés, a napsütés, a "sztyeppe", a szeretet, s a barátság...

A szám Sainkho Namtchylak - Stepmother City (2002) albumáról való.

Itt a tracklist:

1. Introduction
2. Dance Of Eagle
3. Like Transparent Shadow
4. Order To Survive
5. Let The Sunshine
6. Ritual Virtuality
7. Tuva Blues
8. Old Melodie
9. Lonely Soul
10. Boomerang

Kellett volna menni Ozorára.

Saját nézőpontom szerint Mongúzék alapvetően nem azért kedvelhetők, mert ezerféle stílus között találják meg az észak-nyugati átjárót és fantasztikus műszaki érzékkel csapolnak össze dubsteppel breakbeatet vagy prog-transszel goát. őket azért illeti köszönet, mert Bob Marley ("Jah Bless di Empera") után csaknem negyven évvel is frissen, időszerűen tartják a klasszikus reggae-et.
az előző lemez (Sound System Champions, 2009) jó szokását megtartva számos neves énekessel és MCvel fognak össze, ezért aztán a számok mindegyike különleges és egyedülálló produkció a műfajában.

 

 

 

 

Tracklist:

01. Scrub A Dub Style (Feat. Sugar Minott)
02. Everyman Different (Feat. Pacey) (Mungo's Hi Fi Remix)
03. Skidip (Feat. Charlie P)
04. Computer Age (Feat. Mr Williamz)
05. Gimme Gimme (Feat. Kenny Knots)
06. Boat People (Feat. Pupajim)
07. Scream (Feat. YT)
08. Dem No Like It (Feat. Omar Perry)
09. Bad Bad Boy (Feat. Soom T)
10. New York Boogie (Feat. Ranking Levy)
11. Warm Up (Feat. Zeb And Scotty)
12. Session Pon Top (Feat. Biga Ranx)
13. Soundboy Police (Feat. Soom T)
14. Musically Mad (Feat. Mr Williamz)
15. High Grade (Feat. Gentlemans Dub Club)

zen_dubhist 2012.06.28. 07:00

Pontos idő

 

csak egyik óra mutatja a pontos magyar időt és a többi sincs zónaidőre van állítva, csak úgy a vakvliágba ketyegnek. üdvözöljük az Elveszett Idő Földjén!
(kattintásra nagyít)

de legalább Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérnek hívják. lényeg a látszat. köszönjük.

ritka kiváló lemezt kell, hogy világgá kürtöljek. ilyesmit mostanában nem hallottam, és akkor is csak a Thievery Corporation-től - velük pedig kituggya mivan mostanában.... a dallamvilág persze azért kicsit eltolódik a latin irányba (a bonustrack már-már Gothan Project-gyanús). a rezeseket hallunk, pölö szordínós trombita és társai. a gitárjátékban kiütközik bizonyos szörfös/psyrokkos jelleg, a basszusgitárszólamok pedig annyira színesek, hogy a ritmusgitár helyére is elmenne (sokszor egyébként így is történik). természetesen sokszor kiütközik a dub is, bizonyos trackek alatt komoly bólogatásra van lehetőség.
az album egyszóval császári, a nyár slágere. kocsiba betesz, kuplung négyes, aztán irány a nyári délután meg a remegő levegő.

 

 

Tracklist

01 Crazy System Mr Presidente
02 Throw The Stone
03 Literature
04 Rempeto
05 Rose Of Ispahan
06 Iskadar's Heart
07 Burned Soul (Voices Of The Forest)
08 Alegria Que Es Para Reise
09 Palace Of Light
10 Evolution Of Cities (One Drop Forward)
11 Dreaming Of Zion
12 Viejos Amigos (Bonus Track)

találjunk öt különbséget a két kép között (nagyításhoz katt a képre)!

kis segítség: az előzőt (Kilimanjaro, 5895 m) Nyugat-Afrikában találjuk, a másikat (Schneeberg, 2076 m) a Kelet-Ausztriában. mindkét csúcsot a prériről látjuk - a lapályról törünk a csúcsokra. én is elindultam az felfelé. mától minden nap előttem lesz cél, ez inspirál. el a sztyeppéről. törjünk új csúcsokra!

Kapuvár az interneten! a Zenzile-srácok 2010. április 24.-én, szombaton jártak erre a 2009-es kiadású Pawn Shop lemezbemutató turnéján. ahogy az elvárható is volt, adtak egy fergeteges koncertet, hozták a remek rockba oltott dubot/dubba oltott rockot. de azt hiszem, ők is kaptak olyat, amit talán máig mesélnek otthon. gondolom  Franciaországban nem divat a menyasszonyrablás - hogy dubkoncertre rabolják menyasszonyt, még nálunk se az - lestek hát nagyokat, mikor megjelent az ara a táncolók között.

egy minőségi termékeiről híres multinacionális áruházlánc polcainak tartalma.
ezek alapján: ami őrölt, az nem valódi? ez ám az elszólás... de azért köszönjük az értékes információt.

üdítő színfolt facebookon! de nem az önfotózós, önpózolós, jajderajvagyok-mindenkilássa-fotó. a pirossal jelzett hozzászólás rávilágít a fénykép egyetlen különlegességére. gratulálok a hozzászóláshoz!
(szöveg: zen_dubhist)

megint egy eladástechnikai bravúr. színhely magyarhon, az egyes főút (!!) almásfüzitői szakasza, a volt timföldgyár (!!!) épülete.
hát gratulálok. biztos biozöldséget árulnak...

unikális felvétel Oroszországból. egyfajta visszhangos és kristálytiszta ambient, sajátos, hangszeres psydub és a tajga autentikus hangja egyesül. tény és való, hogy főleg az utóbbi összetevő miatt európai fülnek néhol nehezen értelmezhető. de nézzünk magunkba: ki érti teljes egészében az oroszokat? ennek dacára az album halhatatlan kategória.

a tartalmat sem volt könnyű felkutatni, így a borító alatt most torrent rejtőzik.

 

 

 

 

 Tracklist

01 Uliza
02 Umzarazum
03 Texas
04 Vanya
05 Zima
06 Zarko
07 Zena
08 Kosmos

őszinte hangok Békásmegyerről! egyeseknek, így a DSP csapatának is meghatározó a panel, mint életforma, de biztos, hogy mindegyikünk kapott ebből egy kicsit - van az országban elég lakókocka. a Mi városunk zaja mindannyiunk élete alá háttérzene! ezekre a beateke történnek a mindennapok. amikor valaki Nagybavan, általában akkor sem jut más, mint a "10 éves nokia", merci helyett HÉV, nagy lóvé is csak akkor, ha "kipörögött a cseresznye". vállalják az iróniát! ezzel kezdtem:  őszinte hangok. helyes látásmód, helyes hangvétel. inkább derűs, mint műmájer. a csávók nem akarnak többnek látszani, mint amik. természetesen van mire fényezniük magukat (vö. 07., 14. track) a srácoknak ami a zenét illeti - persze ez nyilván stílusjegy is. a másik fontos elem a Láncok. megoldást kínál, de nem agresszívat - ami szintén gyakori stílus-specifikum (de sosem több annál!)-, hanem pozitív gondolkodással - ha filozófiát keresünk, itt van, tessék. egyébként az egész lemez fenségesen zenei, dallamos - Dj Gerryson tanárúr odatette magát. találunk itt kérem laza funky beateket, fúvósokat, még női vokált is (12.). van korábbi album is, amit ők tettek közzé a neten, a következőt pedig nagyon várjuk!

Tracklist

01 Elmezaj Intro
02 A mi városunk zaja
03 Érinthetetlen [Km. Phat ]
04 Nagybavan
05 Plusz 5
06 Fikjú
07 Szar vagy
08 Egyszer fent, egyszer lent
09 Láncok
10 Beton
11 Tudod mi a gáz, testvér?
12 Rossz lány (közr. Kis-Kovács Laura)
13 Elegem van! [Km. Frog ]
14 Gyilkos sztíló
15 Gyümölcsgép
16 Szevasz Király (Frici emlékére)
17 Spanom [Km. BKP]
18 Marad ugyanaz

ez is a valóság, méghozzá a helyi. színhely ismét a legendás Veszkény. e remek felvétel mely országos hallgatottságú volt egykoron, méltatlanul merült feledésbe. elevenítsük hát fel, mi történt a "hatalmas csettenyés..." után, mert egy igazi népmese "szájról szájra-élő szóban terjed".

A magyar pszichodelikus irodalom jónéhány remek művet, szerzőt termelt ki. hőseik (az írók önmaguk) a pokolraszállás közben gyakorta találkoznak változatos megjelenésű démoni alakokkal. amikor egy ilyen, a valóságba abszolút nem illő szereplő kel életre, hús-vér testet ölt, sőt, a biológia egy-az-egyben leírja új fajként (Trichobatrachus robustus), abba azért beleborsózik az ember háta.

Csáth Géza ópiumfüggő volt (a kor orvosaival előfordult, hogy így jártak, lásd még Bulgakovot és a Morfium c. novelláskötetét). ezen kívül zseni és Kosztolányi unokatestvére. Csáth nagyszerű novelláinak fonata Gustav Klimt festményein kígyózó indákra, buja kertekre emlékeztet.  szecesszió ez kérem a javából. egyik kötetének címe nála is a szer nevét viseli (Ópium). mint a leporelló, úgy bomlik egy-egy statikus képből egy sor másik és mint a filmkocka, pereg egymás után. egyik borzalmasan gyönyörű novella a Béka. 

"De milyen béka. Soha ezelőtt nem láttam olyant. Szőrök voltak a testén. A szemeiből zöldes lidércfény világolt. A teste halotti bűzt terjesztett. Undok nagy szájából csak úgy ömlött a rémületes hangok áradata. Mintha valami felsőbb hatalom parancsára végezte volna pokoli énekét..."


szelektíve gyűjcsük, mer mink aztá környezettudatosok vagyunk.

szlovák, mondom szlovák magyar egyeztetés a Vidékfeljesztési Tárcánál, a falon két azaz két történelmi Magyarország térképpel.
úgy látszik, muszáj demonstrálni, hogy nem vagyunk jobbak Slotanál és Ficonál, nálunk is hivatalos álláspont a szélsőséges irredenta nézet. ja nem. tévedek? csak visszavágunk a nemzetrontó tótoknak? a öreg magyar virtus?

pláne, hogy az egyeztetés témája természetvédelmi együttműködés és az EU Duna Stratégia témában zajlott...

a hip-hoppal, a rappel nagyon szorosan összekapcsolódik a nyelv szeretete, a szójátékok, a szövegek belső tartalma. ez tény. és az se tévesszen meg senkit, ha akad benne egy-egy kurvaanyád, de  akinek ezzel gondja van, nézzen utána, ki az a François Villon. nagyon fontos a markáns és kidolgozott zenei alap is. külföldön sok MC terem, akinél ezeket remek arányban megtaláljuk, szívesen hallgatunk ilyeneket, sok személyes kedvencünk van. a számunkra igazán érdekes téma azonban hiányzik. "odaát", a műfaj őshazájában például hiába vérvalóság az eastcoast/westcoast ellentét, Brooklyn és L.A. is messze van. az egyik legszebb a hazai hiphopban a személyes hangvétel, az ismerős elemek. felsorolni is hasztalan, hány dejavu gördül ki a rímek közül, mennyi ismerős arc - avagy démon - bújuk meg a gazdag utalásokban. ki ne ismerné a "pesti eseményeket" és a hanyatló magyar viszonyokat. ez a nyelv, ez a zene, ez az ország a miénk, saját a nézőpontunk. jelentős hozzáadott értéket képviselnek a számok közötti skitek, párpeszédek. eredetük: A gyűlölet (La Haine, 1995 - kolosszális alkotás, erről talán egyszer később is) és az (ha már a magyar valóságnál tartunk) Egy hét, amit bárki megnézhet TeCsőn.

Tracklist

01 Intro
02 Akkezdet
03 Pesti Események
04 Vers mindegy kinek
05 Lé
06 Alko-hol?
07 Oldalwíz
08 Motozás, a kopó már örül (skit)
09 Van gond
10 Anyámra (skit)
11 2 Ponttal
12 Újítanék
13 Bosszant akkezdet
14 Az elvarázsolt dollár
15 Beteg vagy (skit)
16 Van egy gádzsi
17 Hozzám beszélsz (skit)
18 Phasskivan
19 Habi Steez
20 1 hét
21 Tartsdmegatávot
22 2 fél
23 Mivel Játszol
24 1 hét pt.2
25 Hogy üssön
26 Állatkert (skit)
27 Oltassz

Saïd és Újonc 2004-ben újat hozott a hazai szcénába. a legtöbb költészet aki lemaradt a Boom a fejbe-nél, az jobb lesz, ha pótol. egyrészt ugorjon az albumborítóra fent, másrészt tekintse meg a nagyokat élőben, a VAM-ban március 14.-én, azaz ma.

nincsen benzin? rakd meg fával a kocsit!

vicces, mikor csak úgy a semmiből bukkannak elő olajtartalékok a földön. figyeljük csak meg. Kanada bejelenti, hogy olajpala. Kína bejelenti, hogy tengeri olajmezők. akárhogy is, előbb utóbb jönnek az okosságok, B tervek. fával fűthető kocsi, vízzel (azaz hidrogénnel) működő telefontöltő.

ahogy a költő mondja:

Az ágyam pálinkás, a pálinkám meg ágyas
Az oxigén már cseppfolyós, a kurva jég meg száraz.
Ma már a tábortűzből is mindenki dízelt akar,
CD-rom lesz sírom is, mely iPod és eltakar.
..mely iPod és eltakar.
(Akkezdet Phiai - Hangerő, 2010)

 

nálunk minden termék pont egy euró. de az pont mennyi forint is ma? ja, hogy kurva szar a forint? nembaj, akkor nem írjuk ki.
de semmi gáz, a kiccsalád még így is boldog..

a kép a január 20.-án, a forint-mélyrepülés idején készült, de azóta sem írták ki, hogy nálunk minden hány forint.

A lemez legnagyobb pillanatai kétségtelenül a dubközpontú nóták (02, 04), de letagadhatatlan Mikkim mester elkötelezettsége az electro iránt. a kettő szépen ötvöződik, ettől van egész különleges íze az albumnak. jól veszi ki magát a számos közreműködő MC is, akik között angol és francia ajkút is hallunk. tegyük hát magunkévá a lemezt - nem csak egy-két kellemes percünk lesz.

javaslom elolvasni, amit a főnök úr ír az ÉnŰr oldalán, valamint a helyet, ahol állítólag fel szokott lépni.

mindez úgy igazán gyönyörű, hogy a kolléga cseh állampolgár.


Tracklist

01 George & The Dragon
02 Rub A Dub Rock
03 Biting My Nails In 2010
04 Crossroads
05 Gangsters Adventure
06 Break The Chains
07 Magdread
08 La Nouvelle Garde
09 Mix It Up
10 Rub A Dub Rock Instrumental
11 Past

12 We Are Here
13 Janie Jones Trip

zen_dubhist 2012.03.01. 07:00

Maga méri

vége a télnek. naptárilag. jöhetne a vehemens meteorológiai jellegváltás is, a +30 a -30 helyett. ezt a Zember képek nézegetésével szuggerálhatja. én is így tettem, és megörültem egy remek felvételnek (melyért köszönet illeti Zsut!)

2011 forró júniusa (alig várom már a 2012-eset!). menjünk le a Rába-partra egyet szombat délután. sör, labda kell csak, a tengópálya, zöld fű, nap adott. a töltés Rába felőli oldalán fekve mesébe illő a délután így is, mikor egyikünk felkiált, hogy "mivan, jön a fagyis?!" nem is hiszek a fülemnek. aztán felülök a pléden: a szememnek se. pedig így igaz: egy tricikli bontakozik elő a nyárfák közül. miféle hivatalos árus vetődik erre a nem hivatalos strandra?


a következő kiadvány igazi dub szuperfegyver a műfaj nagy öregjeitől. A Dreadzone csaknem húsz éve van porondon és ezalatt hét albumot tettek le az asztalra. jó ráérzéssel megtalálták azt a hangzást, ahol aratni lehet. ez a breaks-sel bolondított dub olyan kombinációs lehetőségeket tár fel, hogy szinte kifogyhatatlan a jól szóló, energikus téma. mindíg van mit csodálni a számokban. egyszer a dub lüktetésének örülünk (King Dub Rock), máskor az breaks-electro dallamok visznek bennünket messze. nem az a csendesülős fajta este, mikor a Dreadzone van színpadon. utoljára ilyet 2010-ben láthattunk Pesten, a Gödörben.

 

Tracklist

01 First Steps (Intro)
02 King Dub Rock
03 Once Upon A Time (In Jamaica)
04 Iron Shirt
05 Ska Con Queso
06 Elevate
07 Games People Play
08 I Know
09 The Warriors
10 Here We Go
11 Dancehall Priority
12 First Steps

 

a Suntree méltán emelkedik ki a psy-goa zenei körből. fajának olyan példánya ő, amely nem erőből zenél (földbedöngölő, erőteljes hangzás, rosszabb esetben mássemmise), hanem ügyes témákkal operál. megadja a lehetőséget, hogy belemerüljünk ebbe a kellemes földön és tudaton túli valóságba. az albumhoz - az elmondottak miatt - lehet közelíteni az electro felől is, így muszáj batikolt pólót viselnünk és mezítláb a porban táncolnunk nyaranta ahhoz, hogy bejöjjön a lemez. (de lehet azt is) 

mint a műfaj legnagyobbjai, Suntree (aka. Alon Brilant) is Izraelből való, a lemez pedig a német Iono Recordsnál jelent meg.

01 darab / 02 darab

Tracklist

01 Lonesome Dream
02 Freedom
03 X.T.C.
04 Inside
05 Comparable Worlds
06 Persistence
07 Back To The Source
08 Unseen
09 Private Guide (Album Edit)

a hong kongi RND aka. Random nagyon szép lemezt hozott össze. besegít neki a jó öreg Brother Culture is, akit sok-sok helyen hallhattunk már és noha nagyszerű a szóló albuma is, alapvetően másokkal összefogva zenél, álljon itt példaként a másik nagy projektje, a híres Kumba Mela Experiment. amit itt hallunk, arról az electro-dub szobrát lehetne mintázni. nagyszerű dallamok és jól elhelyezett mélyek alakítják  az album minden trackjét, igazi tánczene, valóságos steppa-himnusz. aki csak kicsit is kötődik a dubhoz, ne habozzon megkaparintani!

 

 

 

Tracklist

01 Intro
02 Flok
03 Morose Dub
04 Tell 'Em (Protection Is Con)
05 China-Off White Dub
06 Fuurk
07 Jahrdens
08 Swanlake Dub
09 Negotiations
10 Simulationism
11 Illuminations

régi kedvenc. bekerül a lejátszóba a hordózó és széjjelvisz falat, hangfalat, fület és fülhallgatót egyaránt. ezért egyrészt a gitár "okolható". vagy sztratoszférai magasságokba száll fel a könnyed, akusztikus játék, vagy pont onnan zuhan lefelé úgy, mint egy kurvanagy páncélszekrény. ekkor aztán óriásit üt, esetleg ugrunk is tőle egyet ültő helyünkben. másrészt itt van Anneke van Giersbergen isteni vokálja - sajnos csak a vokálja, ő ugyanis 2007 óta levált a formációról. végül szépen festi a hátteret elszállós szinti.megjegyzendő, hogy a korai albumok is teljesen rendben vannak, noha klasszikusabb vonalvezetésűek (pl. Mandylion, 1995)

 

Tracklist

01 Frail (You Might As Well Be Me)
02 Great Ocean Road
03 Rescue Me   
04 My Electricity
05 Liberty Bell
06 Red Is A Slow Colour
07 The Big Sleep
08 Marooned
09 Travel
10 South American Ghost Ride
11 Illuminating
12 Locked Away
13 Probably Built In The Fifties
14 How To Measure A Planet?

van néhány remek metal-album. az ember gyerekkorában persze azt hiszi, nagyon sok van. a varázs azonban megtörik, rá kell jönni, hogy egy elég nagy lufi az egész - mégoly sok szólóval, bőrgatyás csajjal,  headbangeléssel együtt is. tisztelet a kivételnek. és ez itt kérem a a lényeg, nagy szó a kivétel: aki a ebben a műfajban valami extrát tesz le az asztalra, na, az tényleg nagy koponya. hogy a Tiamat egyeseknek mennyire és milyen metal, azt talán hagynám az is (speed, doom, viking...), nem ártom bele magam. de az tagadhatatlan, hogy műfaj teljesen új arcát tára elénk, lírikus, légies, mondhatjuk: ambient jelleg tűnik elő. kellő szép gitárjáték és lendületes tempó mellett természetesen. amiben azonban a Tiamat sem különbözik a fémműves kollégáktól:  a nagy svéd nemzet fiai ők is, nevük pedig az ősi sumér istenre utal. mondják, zenéik témái is. meglehet, én sajnos ennyire nem figyeltem oda ének-zene órán... aki szintén nem, az pótolja hát a borítóra való kattintással. ezen cselekedet metal-előélet nélkül is ajánlott.

Tracklist

01 Cold Seed
02 Teonanacatl
03 Trillion Zillion Centipedes
04 The Desolate One
05 Atlantis As A Lover
06 Alteration X 10
07 Four Leary Biscuits
08 Only In My Tears It Lasts
09 The Whores Of Babylon
10 Kite
11 Phantasma De Luxe    
12 Mount Marilyn
13 A Deeper Kind Of Slumber

így ragasszunk felségjelzést az autóra! a művelet sikerességét azonban nem az az EU-címer és a hábetű pozíciója alapján kell megítélni (lásd még kéttengelyes és többtengelyes szimmetria). a hiba talán a gyér minőségű felvételen is látszik. kattintásra nagyít!

klasszikus rock(/blues?) Angliából, péntekre. rövid album (mindössze egy bakelit A és B oldala) de velős! ez csapat debütáló lemeze. dögös klasszikrock, az évszám ugye nem hazudik. húzós, lendületes számok mellett lassabbak is helyet kapnak, de egyáltalán nem törik meg a lendület. a magas szintű zenei tudást itt még a néhai King Crimson bőgős (Boz Burrell) és az énekes Paul Rodgers erősíti az 1982-es tagcserékig. A Bad Company név egy westernfilm címének átvétele.

 

 

 

 

Tracklist

01 Can't Get Enough
02 Rock Steady
03 Ready For Love
04 Don't Let Me Down
05 Bad Company
06 The Way I Choose
07 Movin' On
08 Seagull

esik a hó és akkora a hideg, hogy még a közútkezelő a szervere is lefagy.
szólni kéne a rendszergazdának, hogy sózni kéne. vagy ő is lapátol a 85-ösön?

nem, biztos nem pont most lesegeti az oldalt a fél ország. persze ide is passzol a szokásos MKK-mantra, a "nem készültünk fel arra, hogy esni fog a hó" (és hogy mindenki infromálódni akar majd a helyzetről)

szeretünk Magyarországon élni? persze, szeretünk....

egyik örök kedvenc, bármikor szólhat. annyira tarka zene, hogy soha el nem kopik! a dubtól a rockon át körülbelül minden előfordul benne. a nagyon hathatós jazzhegedű (!) miatt például egyfajta a folk/jazz hangulat is bejátszik. mindez Brazíliából szól! sajna, a srácok második albumig már nem jutottak el, és az is kár, hogy kiadójuk, a High-End Records sem volt valami termékeny (az oldala pedig már nem elérhető). ez az egy lemez viszont erősen ajánlott letöltésre!

 

 számonkénti legális letöltés: www.archive.org

 

Tracklist

01 Wushu
02 Before Mister Chang Died
03 All The Mix
04 Low Passanger
05 How Long
06 Memory
07 Taste This Seed
08 Sunrise
09 You Are The One
10 Another Room
11 What Mess We Made

 

 

az Another room alap!

mondják, az élet a legjobb filmrendező. de az élet maga gyártja a legjobb (egy szóvicc sohasem jó) legrosszabb szóvicceket is. a héten tomboló jegesmedveszomorító hideg is kitermelt egy rendkívülit.

az eset a Borsod-megyei Forrón történt. most nyilván ott is fagyos a hangulat, a településről hírt azonban melegen ajánlom.

A hideg miatt Forrón bezár az iskola, Krasznokvajdán elfogyott a szén.
A nagy hidegben az önkormányzatoknak is a fűtésszámla kifizetése jelenti a legnagyobb kiadást. Több százezer forintot tudnak spórolni azzal, ha a leghidegebb napokon tanítási szünetet rendelnek el az iskolájukban, óvodájukban...

 

de miért forró? Árpádkori települések etimológiai szótára: mek.oszk.hu

zen_dubhist 2012.02.02. 07:00

Twins!

street-art az Egységben.

                                                        ez nem ismerős valahonnan...? 

ami az első három oldal után eszembe jutott, az egy székely vicc volt. nevezetesen az, mikor favágás közben a fiú levágja az apja kezét. kérdezi az apa: "fiam, ezt most komoly?" mire a fiú "komoly, édesapám, mert viccnek egy kicsit durva lenne".

a helyzet ugyanez a Feleségversenynyel is. a 2030-as évek körül bontakozik a történet. ezt a (remélem, fiktív) jövőt olyan megdöbbentő események határozták meg, amiket magunk is jól ismerünk a mindennapok valós jelenéből. Magyarország Abszurdisztán, ezt tudtuk eddig is, megéljük minden nap. Spiró azt sugallja: ez csak a kezdet. az akkori országot egy tipikus budapesti család (Vulneráék) életén keresztül ismerjük meg, így a kor  emberi kapcsolatai, szociális állapotai is életre kelnek a könyv lapjain.

a cigány-magyar polgárháború, a Kelet-Európai és Nyugat-Európai Unió, a magyarok tömegeinek emigrációba menekülése mind nagyon negatív, de lehetséges forgatókönyv. arról is olvashatunk, hogy 2030-ban Magyarországon megszűnik a demokratikus államszervezet, államformája újra királyság lesz. mire végeztem a könyvvel, és eljött a 2012  esztendő, az országunk elnevezéséből ki került a "közrtársaság", alkotmányba került, hogy a gyereknek "jól kell viselkednie".

úgy látszik, csak-csak egy ilyen jövő felé haladunk. akkor viszont azért olvassuk el, hogy értékelni és humorral kezelni tudjuk a jelent.

a teljes szöveg - online formátumban