tény, hogy a Dél-Szlovákiában vegyileg gyártott tokajské vina ("tokaji" bor) az nem tokaji bor. már csak földrajzilag se (más kérdés, hogy a dél-keleti csücsökben - ami nem tokaji régió - vannak jó borok)

most legalább visszavágunk egy hasonlóan "elegáns" húzással. kétféle pálinka, ami tulajdonképp egyféle, de alkoholfokban, színben és évszámban is látható az eltérés.

ez ám a magyar virtus...

 nagyítás: képre katt

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatnezopont.blog.hu/api/trackback/id/tr802899931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sompalinka · http://sompalinka.blog.hu/ 2011.05.13. 11:25:32

Sok értelme ennek a betyáros, színvonaltalan virtuskodásnak nincs, ugyanis a "másolat", az eredetihez hasonlóan, nem pálinka kategória! Az adalékanyagok, aroma, finomszesz, stb. jelenléte miatt, a termékek "szeszesital" kategóriába tartoznak, amely kategória úgy általában nem a minőség szimbóluma. Itt talán a dizájn taglózhatta le ezen projekt megvalósítóit, ami persze nem túl nagy, és önálló innovatív készségre vall, főként úgy nem, ha mindehhez társul a már említett alacsony színvonalú beltartalom! Tulajdonképpen ebben a kategóriában, árszinten ez sem volna baj, ha legalább a tartalom és a forma valamilyen viszonyt, egységet mutatna!Persze azért mutat, mindkettő betyárosan virtuóz!

zen_dubhist 2011.05.13. 19:12:27

legalább a magasabb alkoholtartalom vigasztalná a hazai szeszkedvelőt... de sajna nem... 37,5% vs. 40% (lásd még persze hazai adójogszabályok).

zen_dubhist 2011.05.13. 19:15:23

általánosságban kilométermély szakadék tátong a magyar és a szlovák szeszesitalok között is. tapasztalatom szerint a magyar gagyi gagyibb.

Roulee 2012.02.26. 20:55:24

Azt ugye tudjátok, hogy a St. Nicolaus pár évvel ezelőtt megvette a Várda-Drinket?

zen_dubhist 2012.02.26. 21:08:38

@Roulee: ez önmagában lehet jó is. induljon csak Szlovákiát meghódító útra a Várda keserű - talán a Fernet, a Tátrai Tea és egyéb keserűszeszek mellett is lesz létjogosultsága. másrészről meg szívesen vásárolnék idehaza is jó Borovičkát - gyártsák azt akár Kisvárdán.

persze ettől eltérő, negatív üzletpolitika is szóba jöhet, de remélem a legjobbakat és kíváncsi vagyok a fejleményekre!
köszi az infót!
süti beállítások módosítása