az iszlám valóságshow. groteszk és rémisztő. inkább csak filmen látnám. vagy ott se...
 

Az Andulus nevű szomáliai rádióállomás − szorosan együttműködve a Dzsamat As-Sabab iszlám terrorszervezettel − versenyt kirdetett Ki tud többet a Koránról? címmel. 
 

A versenyen 10 és 17 év közötti gyerekek indulhattak az ország minden részéből, de a döntőbe egy adott területről csak négyen kerülhettek be. A győztesek oklevelekkel és meglepő ajándékokkal térhettek haza. Az első helyezett egy Kalasnyikov gépfegyvert és 700 dollárnak megfelelő szomáliai shillinget, a második helyezett szintén egy Kalasnyikov gépfegyvert és 500 dollárnak megfelelő szomáliai shillinget, míg a harmadik helyezett egy aknavetőt és 400 dollárnak megfelelő szomáliai shillinget kapott. Ezenfelül minden résztvevő egy vallásos irodalmi könyvvel gazdagodott. A BBC helyszíni tudósítója szerint ennek a versenynek már hagyománya van, és a szervezők minden alkalommal „különleges ajándékokkal” díjazzák a győzteseket.

„A gyerekeknek az egyik kezükben egy könyvet, a másikban pedig egy fegyvert kell tartaniuk, hogy védelmezni tudják az iszlámot” − mondta Muhtar Robou, a szervezet egyik magas rangú vezetője a díjkiosztón.

A Dzsamat As-Sabab csoport − amely kapcsolatban áll az Al-Kaidával − ellenőrzése alatt tartja Dél- és Közép-Szomália területét. A fővárosból az ENSZ erői már kiűzték őket, ennek ellenére sok humanitárius tevékenységet korlátoznak, mert politikai motivációkat sejtenek a háttérben.

[via: bbc.com / mno.hu]

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatnezopont.blog.hu/api/trackback/id/tr963245057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása