herótom és hányingerem egyszerre volt a Vilmos herceg meg a Catherine Middleton esküvőjétől, de főleg attól, hogy még a sör -és tűz csapból is az folyt. a világ összes TV adóinak 90%-a ezt az excrementumot adta. amerikai sógorom joggal kérdezte: "*aszér adják ezt Magyarországon? hogy a CCN-en - it's okay, az USA meg az UK történelmi szövetséges. de közép-európában...?" erre csak széttártam a karom. "nos miért is hát...? a *szér." egy celebnek született celebhez hozzámegy egy celebjelölt, hogy celeb lehesessen. rokonainak nagyrésze szintén celebbé válik: nővére (segge) a hiperaktív uszájvívő kiscsaj, estébé. és egész Európa erre veri. a habot. is.

egy királyi eskövő nem ilyen. de akkor milyen, kérdezi a mélységesen civilizált európai.
hát a következő:

egyrészt itt tartják:
Punakha-kolostor, Bhután
nincs zsúfolt város, aszfaltutak, fényes katonai díszmenet. nincs többmilliós vendégsereg az utcákon. nincs VIP jegy. csak a királyi család vesz rész a szertartáson. a környező falvak lakói a közeli mezőn várják, hogy láthassák az ifjú párt. többezres, imazászlós hegycsúcsok vannak, kristálytiszta folyó. nem dudakoncert. csend.

 

 másrészt ilyen az ifjú uralkodópár:

a korona nem színarany. nincs rajta a Koh-I-Noor gyémánt. selyemből készül. a ruhát nem a Harrods luxusáruház milliárdos kollekciójából választják. a fővárosban, Timpuban szőtte két mester, anya és lánya. a menyasszony, Jecun Pema ruhája sem a jövőre divatos fazon szerint készül. azért sárga, mert az ara természetéhez legközelebb álló elemet a Földet szimbolizálja. a vőlegény, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck nem az ombudsmanok jelentéseiből (nem) ismeri népe gondjait. itt ott teázgatnak egyet. vagy ha nem, ő kerekezik ki a környékre.
éjlen soká a királyi pár, éljen soká Bhután

persze. könnyű ezeknek, mondhatjuk, egy 700.000-es országban. de a bolygó közel hétmilliárd lakosa is tízezer szer hétszázezer lakosból áll. és amíg vannak szent helyek a természetben, csak rajtunk múlik a dolog. 

 

ha valaki megdobna egy repjeggyel Bhutánba, Nepálba vagy Katmanduba nagyon félnék felülni a gépre.
nemnagyon lenne miért hazatérnem.

itt további felvételek
itt a cikk magyarul

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatnezopont.blog.hu/api/trackback/id/tr63301050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása