lehet szeretni és nem szeretni a magyar altert, de tény, hogy a Európa Kiadó az öregapja a mozgalomnak. akik ma ilyen zenét játszanak, azok annak idején 'Kiadót, (Balatont, Kontroll Csoportot) hallgattak, a koncertjeikre jártak. Lecsó (PUF) is ezt nyilatkozta, tagadni pedig még a Tankcsapda sem nem tagadhatja (Ha Zajt Akartok utolsó száma Minden szinten eredetileg 'Kiadó-nóta: Három Judit, négy Zsuzsa).

aki a nyolcvanas években már úgy-ahogy képben volt, az emlékezhet jópár olyan dologra, ami azóta elveszett az időben. a Róna-üdítő, az ABC nem éppen nem éppen roskadozó polcai és a pultra telepített kávédaráló. emlékezhet a kevesebb lehetőségre, a kisebb szabadságra, arra, hogy mekkora szám volt az osztrák schilling, arra, hogy jobb lett volna valahol máshol élni, olyan helyen, ahol derűsebb a jövőkép. ez volt a '80as évek. aztán összeesett a rendszer és '89 elkezdődött ugyanaz, még egyszer. ez kérem az Európa Kiadó szomorú aktualitása.

"elmentek a fiúk
de itt maradt az idő
rövid kis pihenő
a zűrzavarban"

Tracklist
A1 Popzene
A2 Küldj Egy Jelet
A3 A Szem És A Száj
A4 Elementek A Fiúk
B1 Toporzékolok
B2 Romolj Meg
B3 Ez A Város
B4 Minden Eltörölve

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatnezopont.blog.hu/api/trackback/id/tr13752175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása